باشگاه خبری فراساحل: شرکت کنندگان خارجی از دانشگاههای بین المللی در سیزدهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی در ایران، با تاکید بر اینکه مسایل سیاسی مانع توسعه روابط اقتصادی نیست، ظرفیتهای سواحل ایران برای حضور دیگر کشورها را وسوسه کننده دانستند و گفتند به روز بودن و استفاده از فناوریهای جدید، از نیازهای اساسی در این بخش است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل، جمهوری اسلامی ایران با پنج هزار و 800 کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب کشور، از ظرفیت بسیار خوبی در این بخش برخوردار است؛ شرایط و ویژگیهای خاص ایران در گستردگی سواحل و موقعیت استراتژیک در منطقه سبب شد تا میزبان سیزدهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی (ICOPMAS 2018) این هفته در هتل المپیک تهران برگزار شود.
در این همایش، استادانی از دانشگاههای مختلف از سراسر جهان حضور یافتند. آنها تاکید کردند، هرچند همکاریهای اقتصادی ایران با سایر کشورها به دلایل سیاسی دچار پیچیدگیهایی شده است اما در بخش سواحل و بنادر، طرحهای بسیار خوبی دارد که برای بیشتر کشورهای جهان نیز جذاب است. آنها آینده بسیار خوبی برای روابط اقتصادی ایران در حوزه سواحل پیش بینی و تصریح کردند که در آینده نزدیک شاهد توافقهای متعدد با دیگر کشورها خواهد بود. مدیر اجرایی انجمن بین المللی مهندسی و تحقیقات محیط زیست(IAHR) در این رابطه گفت: ایران به دلیل موقعیت خاص منطقه ای، در حوزه ساحل و دریا توسعه کافی یافته و در این بین، دانشگاهها و مهندسان خوبی نیز در این کشور وجود دارد که میتواند به ارتقای بهتر همکاریها در چارچوب برگزاری کنفرانسهای بین المللی کمک کند.
انجمن IAHR یک سازمان غیرانتفاعی متشکل از مهندسان و متخصصان آب از اسپانیا و چین است که در زمینههای مربوط به محیط آبی و به ویژه علم هیدرولیک و کاربرد عملی آن فعالیت میکنند. «کریستوفر.بی.جورج» (Christopher.B.George) که برای چهارمین بار در همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی شرکت کرده به فعالیت دانشمندان ایرانی در موضوعهای مختلف در نقاط مختلف جهان اشاره و آن را ظرفیتی مناسب در توسعه همکاریهای بین المللی بیان کرد.«با وجود همکاریهای خوبی که ایران با سایر کشورها در بخشهای مختلف اقتصادی برقرار کرده اما این همکاریها به دلایل سیاسی دچار پیچیدگیهایی شده است.» به گفته این استاد بین المللی، ایران ایده و طرحهای بسیاری در حوزه سواحل و بنادر دارد که برای بسیاری از کشورها جذاب است. وی خاطرنشان کرد: ایران به خوبی توانسته بستر و زمینه همکاریهای را فراهم و از ظرفیتهای خود در حوزه سواحل و بنادر نه تنها برای توسعه اقتصادی خود بلکه برای کشورهای منطقه استفاده کند.
جورج برای نمونه به همکاری ایران با چین در حوزه سواحل و بنادر اشاره کرد و افزود: انجمنهای همانند IAHR اگرچه سیاسی نیست اما میتواند به ایران کمک کند تا با همسایگان خود بهترین روابط را داشته باشد. وی گفت: ایران در حوزه بنادر الگوهای خوبی ارایه و به همسایگانش نیز کمک کرده تا روابط اقتصادی خود را بهبود بخشند. این استاد دانشگاه، توسعه فناوریها را لازمه توسعه روابط اقتصادی دانست و گفت: دسترسی به فناوریهای نو و به روز در جهان برای ایران ضروری است. کارشناس سواحل و آبراههای اقیانوس آرام و استاد دانشگاه دلفت هلند نیز گفت: با توجه به اینکه همسایگان ایران نیز سواحل دارند، ظرفیتهای خوبی برای همکاریهای دو یا چندجانبه فراهم است. پروفسورهان لیگرستینگن(Han Ligteringen) به همکاریهای علمی ایران و سایر کشورها اشاره کرد و افزود: توسعه سواحل از اولویتهای جدی ایران بوده و برای تحقق اهداف پیش رو، تلاش میکنیم.
وی به نقش برگزاری همایشهایی همچون همایش یادشده اشاره کرد و گفت: ایران از نظر دانشگاهی ظرفیتهای خوبی دارد که با برگزاری چنین همایشهایی توانسته دانشمندان بسیار زیادی را گردهم آورد. این استاد هلندی افزود: 13 سال برگزاری چنین همایشی نمونه بارز توجه ایران به توسعه روابط دریایی است و این از نظر ما اهمیت بسیار زیادی دارد. کارشناس مهندسی دریا و سواحل از دانشگاه سلطان قابوس عمان نیز گفت: تجربههای علمی و دانش ایران در زمینه بنادر و سواحل قابل توجه بوده است. ماهد باوین (Mahad Baawain) افزود: ایران پتانسیلهای عظیمی در حوزه بنادر و سواحل دارد که زمینه را برای انعقاد قراردادهای اقتصادی و دانش فراهم کرده است. وی، آینده بسیار خوبی برای روابط اقتصادی ایران در حوزه سواحل پیش بینی کرد و گفت: پیش از هر چیز دیگری همسایگان، دوست یکدیگرند و شاهد توافقهای متعددی بین کشورها هستیم. وی با تاکید بر اینکه توسعه اقتصادی ارتباطی به مسایل سیاسی ندارد، گفت: اگر به دنبال همکاری و توسعه اقتصادی کشورها هستیم باید مسایل سیاسی را کنار گذاشت؛ اینکه برخی کشورهای عربی اقدام به دخالتها در حوزه خلیج فارس میکنند باید بدانند منابع موجود اعم از نفت و گاز برای تامین نیازهای کشورها و همسایگان یک اولویت جدی است.
یک کارشناس در حوزه اقیانوس آرام و استاد دانشگاه ملی یوکاهاما ژاپن نیز گفت: ژاپن و ایران از روابط دیرینه ای برخوردارند و موقعیت خوب ایران باعث شده که ژاپن همواره به همکاریهای خود با ادامه دهد. تومویا شیبایما (Tomoya Shibayma) که برای دومین بار در این همایش شرکت کرده بود، با یادآوری همکاریهای علمی و دانشگاهی دو کشور افزود: ژاپن 15 سال است که در زمینههای علمی سواحل با ایران همکاریهایی را شروع کرده است. استاد حوزه مهندسی دریا از دانشگاه مک مستر(Mc Master) همیلتون کانادا نیز گفت: این یک حقیقت است که بسیاری از مسایل اقتصادی کشورها متاثر از مسایل سیاسی است اما مانع توسعه روابط نیست. میشل ریسک(M.Risk) افزود: هر کشوری از همه ظرفیتهای خود بویژه در زمینه مهندسی برای ارتقای همکاریها بهره میگیرد. وی درباره راههای توسعه روابط اقتصادی اظهار داشت: پیشرفتهایی که در ایران شاهدیم برای بسیاری از کشورها جذاب و وسوسه کننده است.
کارشناس مهندسی سواحل و استاد مهندسی ساحل در دانشکده مهندسی عمران و علوم زمین دانشگاه تکنولوژی دلفت(Delft) آلمان نیز گفت: بسیار مهم است که بنادر ایرانی با بنادر بین المللی در ارتباط باشند؛ برای اینکه کیفیت را بالا برده و سبب بهبود بازدهی میشود؛ ضمن آنکه امنیت سواحل نیز برای نقل و انتقالات اهمیت بسیاری دارد. مارسل استیو(Marcel J.F. Stive) افزود: فناوریها در حال پیشرفت است و برای اینکه از ظرفیتها استفاده کرده و با فناوریها همگام شویم، باید از دانش بروز بهره مند شویم. وی توصیه کرد، سیستمهای دانشگاهی ایران همانگونه که به خوبی پیش میروند تقویت شوند تا در این زمینه دانش لازم را کسب کنند. این استاد دانشگاه گفت: شرایط پیچیده بوده و ممکن است روی مسایل اقتصادی تاثیر بگذارند اما ایران با داشتن این پتانسیل فکری و ذهنی، پیشرفت میکند.
کد خبر : 6134
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir